martes, 9 de marzo de 2010

Cocina con Algas: PAN DE PERCEBES


Ricardo no se contentó con enviarnos la receta de su "Pan de Percebes" y una tarde apareció en el Aula de Cocina Porto-Muiños con un pan debajo del brazo.
Pan de Percebes. Pan de Codium, esa alga con un intenso sabor a mar que a algunos nos recuerda el sabor de los percebes.
Y no nos engañó, no dejamos miga.


Ingredientes:
500 g de harina de trigo
250 g de harina de centeno ("de Carballo", nos aclara)

Masa fermentada ó levadura 100gr
Codium Porto-Muiños picado 5-10 milímetros (a gusto del consumidor)

Elaboración:
Un panadero.........un horno.


2 comentarios:

  1. mucha lévedo coido eu... Un prefermento si, cen gramos está ben...pero vintecinco gramos de lévedo fresco xa é unha varvaridade para ise pan...Eino probar cun prefermento..Agora mesmo o poño a facer :) Apertas :)

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  2. Agardamos que nos contes se saiu ben esa proba...e, como no, se estaba saboroso!
    Unha aperta desde o mar de algas!

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